пʼятниця, 6 вересня 2024 р.

Жива душа народна

 Лекція-бесіда 

(9.09 -- 255 років від дня народження І. П. Котляревського (1769-1838),
письменника, зачинателя нової української літератури

      Іван Петрович Котляревський подарував українській літературі не багато творів, але кожен з них є неперевершеним вкладом в спадщину України XVIII ст. «Енеїда», «Наталка Полтавка», «Москаль-чарівник» – усі ці перлини української культури відомі не лише на Батьківщині, але й далеко за її межами. І саме вони являються головними прикрасами біографії Івана Петровича. Саме з цих ключових творів починається творчість Котляревського – геніального письменника, поета, драматурга та засновника нової української літератури.
   Напередодні цієї ювілейної дати в Шилівській бібліотеці влаштовано виставку численних книг та публікацій І. П. Котляревського, і відвідувачі з задоволенням перегортають сторінки цих книг, насолоджуючись їх неперевершеним гумором та дотепністю.
Користувачка бібліотеки Майя Ткаченко взяла участь у обласному конкурсі читців творів  І. П. Котляревського "Будеш, батьку, панувати...", підсумки якого Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. П. Котляревського оголосить після 9 вересня цього року. 

Немає коментарів:

Дописати коментар