четвер, 7 березня 2019 р.

Стежинами пам'яті


Уклін рідній землі шилівській.
(до 90- річчя від дня народження Федора Григоровича Тютюнника (1929—2019), українського письменника, публіциста та краєзнавця).
        
   Благодатна наша земля народила багатьох видатних людей. Серед них і відомі майстри слова – брати Григорій та Григір Тютюнники.   Представником цієї славетної  Тютюнниківської  династії був ще один наш письменник Федір Григорович Тютюнник – також член спілки письменників України з 1968 року. 

                                                                                                                                   На жаль,  ім'я Федора Тютюнника не таке відоме, проте від цього значення його прозаїки, публіцистичних творів анітрохи не зменшується.  Його книги – «Перепелині дзвони», «На бистрині», «Осінь пахне криницею», «Зелений легіт», »Співуче джерело» та інше , а він багато друкувався в періодичних виданнях, користуються великою популярністю серед читачів. Деякі з них видавалися не лише українською, а й іншими мовами, навіть за кордоном. Останнім часом  працював над  історичною та краєзнавчою тематикою, збирався написати історію роду Тютюнників.
         Федір Тютюнник народився 4 березня 1929 року у  нашій Шилівці, що в Зіньківському районі на Полтавщині. Він був племінником Григорія та Григора Тютюнників, але вони обидва звали його братом.
До 90-річчя  письменника-земляка в Шилівській бібліотеці відбувся вечір-портрет «Стежинами пам’яті», присвячений Федору Тютюннику. Зібралися люди, небайдужі до його творчості, щоб вшанувати його  пам’ять, згадати добрим словом та ще раз перегорнути і прочитати сторінки його творів.
           Бібліотекар Олександра Влох ознайомила присутніх з переглядом     літератури «З добром у серці» та розповіла про незабутні зустрічі з письменником у стінах бібліотеки в 80-х та 90-х роках ХХ століття.
    Дружина Ф. Тютюнника, Любов Сергіївна, також поділилася спогадами про письменника, зачитала відгуки про нього та його творчість відомих письменників, показала фото з сімейного архіву. 
    Всі учасники заходу ділилися  спогадами про незабутні  зустрічі з   Ф. Тютюнником, згадували теплим словом його та розповідали про ті враження, які отримали від прочитаних творів письменника.
Закінчився вечір-спогад читанням віршів, які написала  Любов Сергіївна в пам’ять Ф. Тютюннику.



Немає коментарів:

Дописати коментар