середу, 2 жовтня 2019 р.

Легенди рідного краю

Легенди рідного краю.

        Читаючи чи слухаючи  легенди та перекази українського народу, ми подорожуємо дивовижним світом минулого нашої землі, потрапляємо у ті часи, про які наші предки не залишили писемних пам'яток з розповідями про своє життя-буття.
         А легенди й перекази рідного краю особливо цікаві і хвилюючі  кожному, хто любить свою малу батьківщину і цікавиться її історією.
         Тому одним із головних завдань в роботі школи і бібліотеки є те, щоб з малих літ діти знали про свій край, його минуле.
         2 жовтня 2019 року у Шилівській бібліотеці для учнів 5-го класу  був проведений урок народознавства «Легенди рідного краю». Вчителька української літератури Кривобік Т.В. розповіла про значення легенд і переказів в вивченні історії нашого села, а діти розповідали оповіді, почутих з уст своїх батьків і бабусь. Бібліотекар Олександра Влох представила дітям книги «Українські перекази», «Журавлиний край» О.Данилевської, «Квіт папороті» Л.Павленка та повідала почутий від користувачів бібліотеки переказ про селянина Карпенка із с. Петрівка та його пригоду, коли він ходив на заробітки до пана ще в 19 столітті.
  



         Діти взяли потрібні їм книги. Закінчився урок з умовою, що вони більше розпитають своїх рідних про легенди і перекази нашої місцевості.

Немає коментарів:

Дописати коментар