четвер, 26 листопада 2020 р.

Інтернет-застереження. 

        Обережно -- інформація!


Пошепки.png

         Ілюстрація з книги "Голосно, тихо, пошепки" Романа Романишина та Андрія Лесіва.

26 листопада – Всесвітній день інформації.

      Світ стрімко змінюється й досить бурхливим потоком ринула інформація, така бажана й водночас, коли її забагато, небажана.

      Люди невпинно прагнуть розвивати свій потенціал, духовно, інтелектуально й професійно зростати. Та в сучасних умовах стали необхідними аналітичні здібності, вміння сконцентруватися і вміння ефективно використовувати свій час.

       Інформація, особливо сьогодні, життєво необхідна. Для якісного життя, для розвитку, освіти. Та водночас без стійкий моральних орієнтирів інформація може завести людину в темний ліс. Ось, наприклад, як одна книга описує пастки для людського розуму:
     "На основі атеїзму й матеріалізму було створено й поширено численні філософські течії й віяння, такі як марксизм, макіавеллізм, соціалізм, нігілізм, анархізм, утилітаризм, естетизм, фрейдизм, модернізм, екзистенціалізм, постмодернізм, деконструктивізм і інші. З одного боку, усе це створювало ідеологічне протистояння, а з іншого - залучало філософів і вчених у вивчення численних заплутаних і смутних, ніби-то глибоких теоретичних питань, відволікаючи їх від дійсно важливих проблем".

     Нас обурює Великий китайський фаєрвол (масштабна програма, яка фільтрує інтернет-інформацію на території КНР), те, що Google пішла на самоцензуру й Facebook фільтрує інформацію про чинні вибори в США та багато чого іншого.

    Та водночас великі потоки інформації змушують звертати увагу на її якість, істинність, унікальність.

Шилівська сільська бібліотека бажає своїм користувачам знаходити потрібну інформацію і завжди рада допомогти в її пошуку!

Немає коментарів:

Дописати коментар