середу, 21 квітня 2021 р.

Над великою планетою -- світла зоря. З Людиною, з Людиною говорить Земля.

Виставка-нагадування.


   Щороку 22 квітня відзначається не просто велике, а воістину глобальне свято — Міжнародний день Матері-Землі — день нашого спільного затишного будинку.

    Свято було засновано на 63-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у 2009 році, співавторами якої виступили понад 50 держав-членів ООН і відзначається, починаючи з 2010 року, 22 квітня.

   .День Матері-Землі 22 квітня, як і День Землі, що проводиться в День весняного рівнодення, дає можливість кожному жителю в усіх населених куточках планети висловити подяку нашому великому спільного дому.

    Щорічно вчені країн світу збираються в цей день за круглим столом для обговорення глобальних екологічних проблем. У різних країнах організовуються найрізноманітніші заходи і акції, присвячені певній темі. Це конференції, виставки, закриття автомобільного руху на жвавих вулицях великих міст, прибирання території і посадка дерев.

   Тож  Шилівська бібліотека пропонує своїм користувачам для читання та ознайомлення найбільш цікаві науково-популярні видання, які доповнять їх знання про сучасну модель побудови Землі, про проблеми її надр, охорону рослинного та тваринного світу,  навколишнього середовища та багато всього іншого про наш дім -- планету Земля. (Книги можна буде отримати після припинення карантинних заходів).
   
 

Немає коментарів:

Дописати коментар