четвер, 8 липня 2021 р.

Невтомний трудівник пера

     Літературна зустріч

      (8 липня -- 85 років з дня народження Валентина Лукича Чемериса (1936-2016), українського письменника).



    Сучасний український письменник, народився в 1936 р. на Полтавщині. Навчався в Літературному інституті імені О. М. Горького (м. Москва), працював на підприємствах Придніпров’я, в редакціях обласних газет, дніпропетровському видавництві “Промінь”.   

     У 1989-1998 р.р. був головою Дніпропетровської організації Спілки письменників України, працював в Адміністрації Президента України головним консультантом (1993-1994).

     У 1996-2001 р.р. - секретар Національної Спілки письменників України, член її Президії і Вищої Ради. Багато років працював у редакції газети “Літературна Україна”.                                                                                                         

         Нагороджений орденами рівноапостольного князя Володимира Великого (І, ІІ, ІІІ ступенів) та святого архистратига Михаїла, Почесною грамотою і медаллю Кабміну України та іншими відзнаками. Заслужений працівник культури України.


     До ювілею відомого письменника у Шилівській бібліотеці влаштовано міні-перегляд його історичних та дитячих книг,  а ознайомитися з його біографією та багатою літературною спадщиною можна  в інтернеті. Користувачів вражає кількість книг і літературних праць В. Чемериса, адже багато хто з них читав лише деякі його твори.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар