середа, 13 жовтня 2021 р.

Сторінками "Козацької абетки"

Інформаційна онлайн-година 

    До Дня українського козацтва, який в Україні святкують 14 жовтня, Шилівська бібліотека пропонує і малим, і дорослим читачам прочитати книгу "Козацька абетка": коротка історія українського козацтва для дітей і дорослих/авт.-упорядник. О. Яремчук. -- К.: Веселка, 2013. -- 80 с.; ілюстр.

   Нині вже немає в Україні, а можливо, що й в усьому світі теж,  людини, котра б не знала, хто такі козаки! Тобто, чули про козаків усі. Але чи всі знають насправді, як і чим жило це легендарне українське лицарство?

   Як були влаштовані козацька гармата чи курінь? Як саме проходили Віденська чи Берестецька битви? Чим уславилися Іван Сірко та Пилип Орлик? 

     Тож варто розпочати своє знайомство з абетки. Але не звичайної, а "козацької"! У цій книжці на вас чекають докладні оповіді, величезна кількість достовірної інформації, карт, репродукцій тощо. Це справжня енциклопедія, зорганізована за абетковим принципом. Тож розгорніть її, розпочніть читати з першої літери алфавіту і вам відкриється весь козацький дух в українцях.

Немає коментарів:

Дописати коментар