пʼятниця, 14 січня 2022 р.

Вірність слову, віра в його вічність

 Ювілейна літературна інформація

      14. січня 2022 року виповнюється 85 років з дня народження Гуцала Євгена Пилиповича (1937-1995), українського письменника та поета.                                        За своє життя Євген Гуцало написав майже п’ять десятків книжок, його оповідання, повісті, романи стали класикою сучасної української літератури. І хоча більшість його творів адресовані дорослому читачеві, однак найбільше Євген Пилипович любив писати для дітей. Можливо тому, що й сам тоді перетворювався на веселого, вигадливого, а часом бешкетного хлопчика, котрий щодня по-новому відкриває для себе світ і хоче поділитися цими неймовірними відкриттями з нами.

    Оповідання Є. Гуцала для дітей це: "Олень Август", "Лось", "Запах кропу", "Сім'я дикої качки", "Дениско і відьма", "Пригоди літнього дня", "Пригоди осіннього дня", "пригоди Зимового дня", "Ласун", "Камінчик, знайдений в садку", "Зелений папуга". 

  Величезна і вагома його літературна спадщина і для дорослого читача. Кожний користувач бібліотеки знайде для себе щось цікаве і захоплююче в його численних книгах

    " Сьогодні важко сказати, коли я почав писати. Здається, що я писав усе життя" (Є. Гуцало). 






Немає коментарів:

Дописати коментар