пʼятницю, 22 березня 2024 р.

Національний тиждень читання. Тиждень поезії

 

                            Акція                        

    Шилівська бібліотека долучилася до Всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції "Національний тиждень читання. Тиждень поезії", тема якого "дім".

 Вірш "Я так хочу додому" Петра Мага читає Юлія Циганок. Вона з сім'єю переселилися до нас в Шилівку з-під м. Мар'їнки Донецької обл понад рік тому. Юля і її чоловік Роман -- щирі, добрі, працьовиті люди. Крім домашнього господарства беруть найактивнішу участь у волонтерській роботі нашого старостату. Юля читає вірш зі сльозами на очах -- ворожі  обстріли рідної домівки та жахіття пережитого крають серце донині. 


Павленко Настя -- студентка Харківського університету. З перших днів війни змушена була переїхати до дідуся в Шилівку і продовжити навчання онлайн. Настя  -- мила, доброзичлива і привітна дівчина, завжди охоче приймає участь у художній самодіяльності та у всіх заходах клубу та бібліотеки. Настя читає вірш Ірини Линник "Я хочу додому".

    


 Марина Іванівна Заставська -- наша Шилівська поетеса. Вона працює вчителем іноземної мови, активно веде краєзнавчу роботу в школі, займається збереженням та популяризацією літературної спадщини письменників братів Тютюнників. Її як вчителя і як людину цінують і поважають учні, колеги та односельчани. Марина Іванівна завжди готова допомогти кожному, хто до неї звертається, охоче дасть слушну пораду.

   На жаль, вона не в змозі видати збірку своїх віршів, хоч їх високо цінують і односельчани, і колеги-літератори.  Вірш Марини Заставської "Шилівські дороги" один з них.



Немає коментарів:

Дописати коментар