середу, 7 серпня 2019 р.

Історичний екскурс


                                        Історичний екскурс

        У всіх користувачів Шилівської бібліотеки-філії №39  велику зацікавленість викликає народознавчий куточок «Скарби рідного села», що знаходиться в одній із її кімнат.
        В ньому зібрані традиційно-побутові речі, якими давно і ще зовсім недавно користувалися наші бабусі та дідусі. Це прядка, ціп, рогачі, праники, глечики, важкий залізний утюг, серп, старовинна полотняна вишита сорочка, керсетки та інше. І хоч цих речей не так багато, але їх уже майже ні в кого в господарстві немає. Тому у відвідувачів старшого покоління вони викликають приємні спогади про дитинство, коли ще вони та їхні батьки користувалися такими предметами, а у дітей та молоді ці знаряддя праці та одяг викликають і здивування, і захват. Багато хто з них таких речей ніколи не бачив і не знає, що воно таке, для чого виготовлене  і як ним користувалися наші далекі і ще недалекі предки.

    Бібліотекарю Олександрі Влох доводиться часто бути екскурсоводом  в українську минувшину, проводячи для своїх користувачів бесіди-огляди та уроки народознавства «Національне вбрання», «Предмети побуту наших пращурів». Ось і 7 серпня 2019 р. для широкого кола читачів був проведений історичний екскурс «Домашні промисли та ремесла українського народу», який був доповнений оглядом книг «Українська минувшина».—Київ «Либідь», 1994.—240 с., та «Культура українського народу».-- Київ «Либідь», 1994.—265с.

Немає коментарів:

Дописати коментар