середу, 11 березня 2020 р.

Світло невпокореної душі.

       6 березня, минуло 40 років з дня смерті нашого видатного письменника-земляка, лауреата Державної літературної премії   
ім. Т. Г. Шевченка, неперевершеного майстра слова—Григора Михайловича Тютюнника. Напевно, в нашому районі не знайдеться такої людини, яка б не читала його бодай одного твору або нічого не знала про нього самого, адже постать Гр. Тютюнника вже кілька десятиріч перебуває в центрі уваги історії української літератури та письменницької мемуаристики. Ще й до цього часу досліджуються його наукова біографія та художні особливості його творів.

          Тому в цей день в Шилівській бібліотеці-філії №39 для широкого кола користувачів було проведено експрес-огляд творчості письменника «Світло невпокореної душі» та перегляд по інтернету документального фільму про письменника «Гр. Тютюнник. Доля. Коріння».
 




       В ході заходу бібліотекар Олександра Влох ознайомила присутніх з книжковою виставкою літературних творів Гр. Тютюнника «Живописець правди» та озвучила спогади сучасників про самобутній талант, характер та життєві перипетії нашого славетного письменника-земляка.
   Тож запрошую всіх перегорнути сторінки творів нашого  «живописця правди», доторкнутися до його творчості в бібліотеках чи в експозиціях шкільного музею.

Немає коментарів:

Дописати коментар