пʼятницю, 24 квітня 2020 р.

Письменник-мандрівник

                                       Письменник-мандрівник.

          (інформаційна хвилинка)

    25 квітня  цього року минає 113 років з дня народження Миколи Трублаїні--відомого українського пиьменника і журналіста. Це не ювілейна дата, але хочеться нагадати читачам про цього чудового письменника, на творах якого зростало не одне покоління дітей.

      М. Трублаїні називають письменником- мандрівником. Вітер героїки та мандрів не дав йому закінчити навіть навчання у гімназії, хоч був здібним учнем. Вже пізніше він здобуде вищу освіту, ставши журналістом. А подорожі його були в основному на Півночі нашої країни з суровими та важкими випробуваннями.

      Його творчість--це ціла епоха в літературі для дітей. Майже всі персонажі творів письменника виписані з натури. В них правдиво змальовано побут та звичаї корінних північних народів: чукчів, ескімосів, якутів. Помер письменник 5-го жовтня 1941 року після важкого поранення в бою.

   Діти та підлітки залюбки зачитуються такими творами М. Трублаїні як "Волохон", "Крила рожевої чайки", "Малий посланець", "Шхуна колумб" та інші. Пропоную викладку книг письменника, які є в фонді Шилівської бібліотеки.

   Твори М. Трублаїні популярні і сьогодні. Їх будуть читати завжди.

Немає коментарів:

Дописати коментар