вівторок, 17 листопада 2020 р.

Письменник на будь-який смак

Інформ-досьє.

        Сьогодні святкує ювілей  «Золотий письменник України».

       Кримінальна мелодрама, «жіночі» оповідання, детективи, дитячі повісті, казки  неймовірна жанрова різноманітність сучасного українського письменника Андрія Кокотюхи вражає. А ще неймовірна продуктивність  коло 70 виданих книг! А ще кіносценарії, різноманітні публікації.
        Книги А. Кокотюхи виходили й далі виходять у всіх провідних українських видавництвах: «Фоліо», «Нора-Друк», «Клуб Сімейного Дозвілля», «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Богдан», «Віват». Він постійно співпрацює з найпопулярнішими українськими газетами, журналами і телеканалами.
       В одному інтерв'ю для Укрінформ А. Кокотюха сказав, "в Україні не існує книжкового ринку, нових літературних імен мало, книгарень не вистачає, і, взагалі, у країні відсутня пропаганда читання". З того ж таки інтерв'ю: "[Кокотюха] читає по 100 сторінок в день, але нікому ніколи не дає порад щодо вибору літератури, бо це питання індивідуального смаку. Він  переконаний, що читання повинно бути модне як процес, а не має бути модно читати певних авторів".
     Примітка: «Золотий письменник України» - одна із численних відзнак Андрія Кокотюхи.

    Шилівська бібліотека має в своєму фонді дві книги цього сучасного видатного письменника. Вони будуть цікаві всім, тому що в гостросюжетній формі повідують про маловідомі сторінки історії нашої України.


        Кокотюха А. Чорний ліс: роман / Андрій Кокотюха; передм. І. Патриляка.-- 3-тє вид. -- Харків: Книжковий Клуб  "Клуб Сімейного Дозвілля", 2018. -- 304 с.
     В романі "Чорний ліс" А. Кокотюха звертається до теми українського повстанського руху в роки Другої світової війни. В Чорному лісі на Волині українці ведуть смертний бій на три фронти: з німцями, росіянами та поляками.
Читачі мають змогу поринути в калейдоскоп надзвичайно складних подій та гострого протистояння, яке шматувало людські долі, нищило мораль, робило друзів ворогами, а ворогів друзями...



   Кокотюха А. Червоний: роман / Андрій Кокотюха; передм. В. Кіпіані. -- Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного дозвілля", 2013. -- 320 с.: іл.
    Ватажок повстанців Данило Червоний, засуджений до ГУЛАГУ, планує втечу. Йому єдиному до снаги приборкати ув'язнених злодіїв, які знущалися з інших ув'язнених.
    

Немає коментарів:

Дописати коментар