пʼятниця, 20 серпня 2021 р.

В Скотт -- засновник історичного роману

Перегляд літератури 


      Історичний жанр - один з найпопулярніших в літературі. Шанувальникам даного напрямку ми радимо прочитати книги Вальтера Скотта, який вважається його основоположником. Знаменитий англійський письменник належить до числа тих рідкісних авторів, у яких історична форма органічно взаємодіє з художньої. Глибоко люблячи і знаючи епоху Середньовіччя, він зумів оживити і зробити ближче до нової епохи діяння, покриті пилом століть. Тому романи Вальтера Скотта надзвичайно затребувані у читача. І з роками популярність цих книг не меркне.
  

   Нещодавно,    15 серпня 2021 року, виповнилося 150 років з дня народження Вальтера Скотта. Тож ця ювілейна дата спонукає нас  ще й ще прочитати численні книги цього популярного письменника, а заодно поринути з його героями у часи середньовіччя Європи.

         

 Книги В. Скотта "Певерил  Пик"  і " Квентін Дорванд" є в наявності в Шилівській бібліотеці, а роман "Айвенго", який дуже популярний у читачів бібліотеки, читають учні школи, тому що він входить як обов'язковий до шкільної програми. 

Немає коментарів:

Дописати коментар