пʼятниця, 27 серпня 2021 р.

Соціальна направленість творчості Т. Драйзера

Літературна візитка

(27.08.2021 р. -- 150 років з дня народження Теодора Драйзера (1871-1945), американського письменника).

   Т. Драйзер -- відомий американський письменник і громадський діяч, сама біографія якого (ним же, до речі, і написана) вже могла б бути сюжетом для захоплюючого і драматичного роману. 

   Народився він в багатодітній родині і ще ізмалечку був змушений  переживати численні негаразди, пов'язані з родиною. Так, під час пожежі було знищено їх шерстяний бізнес, потім батько отримав тяжкі травми на роботі,  а троє старших братів Теодора загинули. Родина збідніла і Драйзер змушений був покинути навчання в університеті. Він працював клерком, різноробочим, візником фургона, а з часом отримав професію репортера, що дало йому змогу збирати сюжети про життя пересічного люду для майбутніх творів.

 Книги Драйзера -- віддзеркалення його бачення американського життя. Написані на фактичних і натуралістичних подіях, вони вражають реалістичністю (подекуди надмірною) і багатством подробиць. Всі твори мають виразну соціальну направленість. Вони засуджують світ фінансової наживи й розрахунку, де не залишилося місця людським почуттям.   

        Романи і всі літературні твори Т. Драйзера надруковані і видані в 12-и томах. Тож запрошую всіх бажаючих прочитати "Американську трагедію", "Сестру Керрі", "Фінансист" та багато інших романів та оповідань відомого американського письменника.







    

Немає коментарів:

Дописати коментар