пʼятниця, 27 серпня 2021 р.

Будівничий української державності

Прем'єра книги

   27 серпня цього року виповнюється 165 років з дня народження Івана Яковича Франка (1856-1916), українського письменника, вченого, громадського діяча.

   З нагоди цієї знаменної дати бібліотека презентує всім зацікавленим користувачам книгу " Будівничий української державності": Хрестоматія політологічних статей Івана Франка/Упоряд. Д. Павличко.--К.: Вид. дім "Києво-Могилянська академія", 2006.--640 с.: портр.

     Будучи не тільки пророком нашого національного відродження і визволення, а й аналітиком проблем, що їх необхідно вирішувати відновленій українській державі, І. Франко в багатьох своїх політичних статтях і трактатах виступає як проникливий знавець нашої доби. Ми живемо в часах, коли здійснюються передбачення українського Мойсея, якому вдалося збагнути, які перепони стоять перед нашим народом, що прагне здобути не лише державність, а й рівень такого життя і розвитку, коли "етнографічна маса" стає непереборною, світової слави нацією.

    Основою цього збірника стали твори І. Франка, що їх замовчували, редагували й перекручували радянські ідеологи. Надруковані за нових часів ці твори повинні бути душею і свідомістю будівників української держави.

     Нагадаю, що найновіше на нинішній день зібрання Франкових текстів є Зібрання творів І. Франка у 50-ти томах (1976 -- 1986), а в 2008 році вийшли ще 51, 52 і 53 додаткові томи, до яких увійшли праці І. Франка, що з багатьох причин, насамперед ідеологічних, не були надруковані в п'ятдесятитомнику.
























Немає коментарів:

Дописати коментар