пʼятницю, 8 березня 2024 р.

На вічному шляху до Шевченка

 Літературний калейдоскоп

(9.03.2024 -- 210 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка (1814-1861), поета, художника, мислителя)

   

 "Чи є між нами зараз більш щира, більш дорога, більш близька для нас душа, як душа великого сина України -- Тараса Григоровича Шевченка, яка, віримо, невидимо присутня між нами, що за неї тепер молимось. Від цієї душі, як від батька рідного, кожний з нас бажає мати науку в любові до свого рідного народу" (Митрополит Василь Липківський). 

 Щороку відзначають українці на своїй землі та в зарубіжжі річницю від дня народження великого сина України, геніального поета і художника Тараса Шевченка. Ми називаємо його ще апостолом правди і свободи, нескореним борцем за волю України.                                              Напередодні 210-ї річниці з дня народження великого поета і мислителя Т. Г. Шевченка користувачі бібліотеки охоче переглядали книжкову виставку "Тарас Шевченко -- великий син України". Всі висловлювали думку, що  поезія Т. Шевченка і після його смерті залишається могутнім чинником українського державотворення, близька і хвилююча кожній людині.

  З учнями 6-го класу разом з шкільною бібліотекою було проведено літературно-інформаційний калейдоскоп "На вічному шляху до Шевченка". Діти переглянули чудову ілюстровану книгу "Тарас Шевченко у пам'яті поколінь" (Тернопіль, 2014 р.). Ця книга охоплює багатогранну творчість генія, а також пошанування Великого Кобзаря як в Україні, так і в світі. Бібліотекар Олександра Влох ще раз ознайомила дітей з родоводом Шевченка та висловами про нього видатних людей світу. Особливо цікавими були для них розділи книги, які висвітлювали Шевченкіану у філателії і грошових знаках, монетах і медалях, світлинах і народній творчості. А  ще провели голосні читання, де діти розповідали та читали улюблені вірші Т. Шевченка.


Немає коментарів:

Дописати коментар