суботу, 2 березня 2024 р.

Федір Тютюнник... третій

Літературно-краєзнавча мозаїка

(4.03.2023 -- 95 років від дня народження Федора Григоровича Тютюнника (1929-2003), письменника, уродженця с. Шилівка)

  Користувачі Шилівської бібліотеки, люди старшого покоління, зібралися разом,  щоб згадати нашого земляка, письменника, публіциста, краєзнавця Федора Григоровича Тютюнника, більше дізнатися про його творчість та перегорнути сторінки п'яти його книг. 4 березня 2024 року виповнюється 95 років з дня його народження.

    Федір Григорович став членом Спілки письменників України у 1968 році. За минулі роки були публікації у журналах «Дніпро», «Вітчизна», «Прапор» та багатьох інших популярних українських виданнях.  А творчий доробок складають книги: «Співуче джерело», вийшла у 1967 році, далі у 1970 році вийшла збірка «Зелений легіт», "Осінь пахне криницею" (1973 р.), "Перепелині дзвони",  "На бистрині" (1978 р.) та численні публікації в пресі.  Багато творів Федора Тютюнника перекладалися іншими мовами. 

     Відомий журналіст і письменник з м. Харкова Сергій Манукян, палкий прихильник творчості Ф. Г. Тютюнника, прислав в нашу бібліотеку чималенький нарис, в якому зібрав багато відомостей про його життя і літературну діяльність. Бібліотекар Олександра Влох ознайомила всіх з цим нарисом, а також з усіма книгами та багатьма працями Федора Григоровича. Всі присутні добре пам'ятають Ф. Г. Тютюнника, тому говорили про нього багато, згадуючи найбільш цікаві випадки з його життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар