неділю, 5 квітня 2020 р.

Безпека дітей в інтернеті (експрес-інформація)

Обережно! Обережно! Обережно! — ще раз і ще раз закликають психологи батьків про вплив гаджетів, інтернету, відеоігор на психіку дитини.

Тобто слід бути обережними й дещо «підкованими» в цьому питанні. І наш допис покликаний дещо в цьому допомогти.

Тож батькам слід пам’ятати:

      Критичне мислення в дитини лише тільки формується. А тому вашому чаду легко піддатися зовні красивим чи оманливим речам.
      Великий відсоток контенту в інтернеті — низькосортний. Світогляд, який тільки формується, може викривлятися від таких речей.
      Підміна цінностей і нав’язування цінностей (відбувається всюди, й інтернет не виняток). Чимало ліберальних ідей, як от «дитина має сама обирати свою статеву ідентичність» не залежно від природної статі чи природність одностатевих шлюбів.
      Ігри онлайн, фільми часто спонукають до насильства. («школа юного садиста» так охарактеризувала комп’ютерні ігри психолог Тетяна Шишова).
       Комп'ютерні ігри підсвідомо формують у сучасних дітей психологію надлюдини, викликають жадобу влади і примітивізують.
      Комп’ютерні ігри психологи визнають новим видом наркотиків, вони впливають на психіку й викликають залежність.
      Інтернет наводнений порно-контентом. «Загальна кількість порнографічного змісту, з яким могла зіштовхнутися за все своє життя доросла людина у 80-х роках, тепер може переглянути дитина протягом кількох хвилин».*

Отже, дітям та їхнім батькам варто бути обачними у використанні нтернету, який, безперечно, є невичерпним джерелом інформації, навчальних програм, є платформою для спілкувань і спільної/віддаленої роботи.

Батькам, які хочуть вивчити зачеплену проблему, радимо прочитати збірку статей «Дитина і комп’ютер» зіставлену російськими психологами Іриною Медведєвою та Тетяною Шишовою.

*Із книги «Призрак коммунизма управляет нашим миром»
(Часть 14. Массовая культура: Упадничество и попустительство пороку)

Немає коментарів:

Дописати коментар