пʼятницю, 29 травня 2020 р.

Дитячий світ, прочитаний в книтжках

Онлайн-калейдоскоп



Традиційно 1 червня відзначають День захисту дітей та Всесвітній день батьків. Проте цього літа через карантинні обмеження чимало заходів проводять онлайн. Тож і Шилівська сільська бібліотека пропонує своїм читачам та читачам блогу здійснити онлайн подорож книгами, які розповідають про дитячий світ, де герої діти.
Книга «До нас на чай заходив тигр!» Джудит Керр купить на YAKABOO ...     Видавництво Старого Лева 2017 року подарувало маленьким українським читайликам смішну  і добру книгу «До нас на чай заходив тигр!» британської письменниці і художниці Джудіт Керр. Це оповідь про те, як дівчинка Софі з мамою чаювали з тигром. Цю історію письменниця часто розповідала своїм дітям перед сном, а опісля вирішила записати й намалювати. Ця книжка-картинка досі найпопулярніша серед книжок авторки.

Серія корисних книг "Пригоди в Країні Невидимок" автора Антона Алатона про гігієну та здоровий спосіб життя.

     Оповідка перша (книга перша) "Як Майя стала охайною дівчинкою" розповідає про бруднулю Майю. Вона не любила ні чистити зуби, ні вмиватися. І лише тоді, коли Майя дізналася, якої шкоди це завдає її організмові, на який ризик вона наражається щоразу, коли порушує правила гігієни, дівчинка полюбила і мило, і зубну щітку. 


      Книга «Перше мереживо Стефанії» авторки Юлії Лактіонової розповідає про тринадцятирічну Стефанію, яка живеу Брюсселі в XVII столітті у родині банківського працівника. Дівчина мріє про вишукане мереживо, у якому би вона мала вигляд дорослої пані. Ця історія розповідає про те, як врешті мрія втілюється в життя.

Книга: "Артур и принцесса" - Виктор Лунин. Купить книгу, читать ...
     Книга "Артур и принцесса" Віктора Луніна переносить маленьких читачів у добу англійських  королів, рицарів і принцес. Книга оповідає про маленького хлопчика Артура, який мріяв стати рицарем, та незвичайну пригоду у лісі.



Васильченко - Олив'яний перстень ЗБ | Книжкова Хата - магазин ...      Світ очима української дитини майстерно змалював у низці своїх творів український прозаїк і педагог Степан Васильчеко. У його творах для дітей змальовано світ, у якому панують Добро і Краса, торжествувує справедливість, чесність та щирість.

     Автобіографічна повість М. Стельмаха «Гуси-лебеді летять» змальовує нелегке дитинство хлопчика Михайлика, у якого не було навіть чобіт. Але це не завадило йому відчувати радість життя, помічати красу природи, бути добрим та милосердним, поважати хліборобську працю.

Мій дідусь був черешнею Нанетті Анджела купити у ВСЛ     Книга «Мій дідусь був черешнею» італійки Нанетті Анджели (Видавництво Старого Лева) — це родинна історія хлопчика Тоніно, розказана від його імені. Проста і казкова водночас. Така, що зачепить кожного знайомими ситуаціями, подіями, фразами і страхами.
Ця історія — повернення в дитинство з його можливістю неможливого і нагадування про те, що дива існують поряд з нами, і попри сум, несправедливість та розпач.

Купити книгу Алиса в Стране чудес. Книга для творчества и ...
      Дивовижні пригоди дівчинки Аліси англійського письменника Льюїса Керролла стали класикою дитячої літератури. Цей дитячий роман-казку (опублікований 26 листопада 1865 року) читають і перевидають великими тиражами донині.

    Бажаємо знайти книгу до смаку! А коли батьки читають книгу разом з дитиною, разом обговорюють прочитані події, співпереживають за героїв книг, то це буде для дитини справжнім святом.

  


Немає коментарів:

Дописати коментар