четвер, 1 липня 2021 р.

Лікувальна магія зелених друзів

 Онлайн-огляд

       Ще від часів Трипілля наш народ ефективно застосовує знахарство (цілительство) у лікуванні та загоюванні тих чи інших ран, хвороб -- душевних та фізичних. Сам термін "знахар" походить від слова знати, відати, тобто розуміти. Наші предки жили в гармонії з природою, а тому володіли глибокими знаннями  про її лікувальні, цілющі, чудодійні властивості.                     Сьогодні багато чого забуто, а справжніх знахарів майже немає. Проте методи оздоровлення, як і сама Природа, завжди з нами.  І ми можемо їх практикувати щодня. Це парк, де ми часто гуляємо, це город з овочами, це сад з фруктами, це квіти, що ростуть поруч, це Сонце, яке завжди з нами. Щоб бути завжди здоровими та щасливими, достатньо правильно харчуватися,  займатися спортом і працювати, любити себе та навколишній світ, шанувати матінку природу.                                                                                                                       В запропонованому огляді літератури ви знайдете поради і рецепти, мудрість, яку нам залишили пращури. А вона у нас своя, і нічим не гірша за тібетську, індійську, тайську чи китайську медицини.

 


Беркало Л. В поисках ключ--травы: Книга о лекарственных растениях / Л. А. Беркало.--Х.: Прапор, 1990. -- 269 с.

  







Целебные травы 200 рецептов. -- П.: Полтава, 1991. -- 60 с.












      ПавленкоЛ. Ліки з чар-зілля: Поради і рецепти народного цілителя / Л. О. Павленко. -- К.: Веселка, 1992. -- 54 с., іл.



     Кибкало В. Ягоды пяти вкусов: Целебные растения Краснокутского дендропарка / В. А. Кибкало. -- Х.: Прапор, 1989. ---175 с., ил




   Справочник по заготовкам лекарственных растений / Д. С. Ивашин, З. Ф. Катина, И. З. Рыбачук и др. -- 6-е изд., испр. и доп. -- К.: Урожай, 1989. -- 288 с., ил.









Пам'ятаймо: немає невиліковних хвороб. Є хвороби, які ми не знаємо як їх лікувати. Пам'ятаймо: наше здоров'я в наших руках і належить тільки нам.

Немає коментарів:

Дописати коментар