середа, 26 січня 2022 р.

Пам'ять нетлінна: Голокост в Україні та світі.

Анонс книг

      27 січня у світі     відзначається    Міжнародний   день пам’яті       жертв   Голокосту. Україна на     державному рівні вшановує     жертв трагедії з 2012 року.   Генеральна асамблея ООН     прийняла 1 листопада 2005   року  Резолюцію № 60/7, у   якій   говориться, що «Голокост, який   привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Саме цей документ оголосив Днем пам’яті жертв Голокосту 27 січня. В цей день в 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц. Цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів.                Шилівська бібліотека пропонує увазі користувачів кілька книг по цій темі, які приголомшать усіх правдивістю, трагізмом та людиноненависною фашистською політикою, направленою на знищення євреїв.  

  Шульмейстер Ю А. Гитлеризм  в истории евреев. -- К.:Политиздат Украины, 1990. -- 255 с., ил. 

                                                                                 Книга присвячена подіям кривавого антиєврейського геноциду гітлерівцями в роки Другої світової війни. Основана на документах, свідченнях  і спогадах очевидців, книга розповідає про ті страшні події, коли фашисти масово страчували євреїв. Розрахована на широке коло читачів.



Тетяна де Росней. Ключ Сари.-- Харьків: Книжний Клуб "Клуб Семейного Дозвілля", 

2007.-- 368 с.

У липні 1942 року близько десяти тисяч євреїв, жителів Франції, скніють у гетто. Старі, жінки, діти... На них очікує табір смерті Аушвіц. Десятилітня Сара рветься додому. Там на неї чекає чотирилітній братик, якого вона, надіючись врятувати, заперла на ключ в потайній шафі. Але вона повернеться до Парижа надто пізно.

    Кініллі Томас. Список Шиндлера. -- Харків: Книжний Клуб "Клуб Семейного Дозвілля", 2016. -- 432 с.


   Це книга про людину, яка здійснила неможливе. Оскар Шиндлер -- мільйонер, успішний комерсант, запальний гравець, автогонщик, авантюрист, справжній арієць та... праведник світу, який урятував від смерті в газових камерах більше людей, ніж будь-хто за всю історію війни.

    

Кузнецов А. Бабай Яр. -- К.: "Самміт-Книга", 2008. 368 с.


  Книга присвячена Пам'яті всіх загиблих від рук нацистських окупантів в Бабиному Яру під Києвом. Там розстрілювали кожного дня євреїв, руських, українців та людей інших національностей. 

 











Немає коментарів:

Дописати коментар